Tuesday, 10 January 2017

Rahsia Kulit Sihat dan Cantik dengan Homemade Soap

Posted by Salasiah Salleh at 08:54
CherryBeauty Soap merupakan antara produk utama dan juga pertama keluaran FreshPicks. 

Minggu pertama CherryBeauty Soap ni dijual pun, kami dah dapat banyak feedback positif dari pengguna sabun homemade ni.


Kulit makin lembut, bangun tidur kulit dah tak berminyak, masalah kulit kering setel, jerawat dah kurang, parut makin pudar, kulit lebih cerah (tona sekata) dan paling best ada yang bagi feedback biji kolestrol kat area mata dah hilang lepas gunakan CherryBeauty Soap ni!

Ha, tak caya ye? Meh tengok antara testimoni yang kami ada:






Ini cuma sebahagian je tau ;). 

InshaAllah nanti Sal akan buat entry khas untuk testimoni je. 

Ok, anda nak tahu tak, kenapa ramai sangat yang bagi feedback magik selepas gunakan CherryBeauty Soap ni? 

Rahsianya... sebab ia kaya dengan coconut oil, palm oil, dan olive oil :)

Kebaikan COCONUT OIL (minyak kelapa) Untuk Kecantikan

Minyak kelapa sudah lama terkenal dan digunakan untuk membantu merawat masalah kulit. Minyak ini juga merupakan salah satu pelembab yang cukup baik untuk membantu masalah pelbagai jenis kulit, terutama untuk kulit kering. 

Berikut adalah beberapa fungsi minyak kelapa dalam membantu merawat kulit.
✔ Melembabkan kulit kering
✔ Menghalang infeksi kulit (psoriasis, eczema dan jangkitan kulit seumpamanya)
✔ Mencegah pengelupasan kulit
✔ Mencegah munculnya kaedutan pada kulit (antiaging)
✔ Menganjalkan kulit
.
Khasiat minyak kelapa untuk kulit banyak dimanfaatkan oleh pelbagai produk kecantikan seperti sabun, krim, dan lotion. 

Kebaikan PALM OIL dalam Kecantikan

❤ Menghalang penuaan kulit (antiaging)
sebab ada vitamin E yang mengandungi anti oksidan tinggi membantu melawan radikal bebas yang boleh merosakkan kulit.
❤ Membersih dan melembapkan kulit. 

Selain itu, Palm Oil juga ada digunakan dalam pembuatan syampu. 

Fungsinya dalam syampu dan sabun adalah untuk menghilangkan minyak berlebihan pada kulit dan rambut.
Palm Oil juga berperana dalam membantu menyihatkan rambut serta boleh melawan kanser kulit.

Kebaikan OLIVE OIL
✔ Kandungan vitamin E membantu untuk merawat kulit
✔ Melembapkan kulit
✔ Melambatkan penuaan
✔ Membantu menghilangkan jerawat
✔ Membantu untuk mengawal muka dari berminyak. 

Selain 3 bahan utama ni, CherryBeauty Soap juga ada tambahan Lime Oil, Argan Oil, ekstrak aloevera, ekstrak timun dan ekstrak betik menjadikan CHERRYBEAUTYSOAP - handmade soap ni saaangattt bestttt! 

NO ALCOHOL USED, NO ANIMAL FAT, NO SLS dan juga TIADA BAHAN KIMIA BERBAHAYA.

Ianya diadun dengan penuh kasih sayang serta dihasilkan daripada ramuan berkualiti tinggi.

Kami hanya pastikan yang terbaik untuk anda.

Sal bukan overclaim tau tapi sebab bila kami happy dengan produk kami, kami harap kami dapat menawarkan yang terbaik untuk anda semua :)

Nak cuba satu? 

Whatsapp Sal direct ya 013-7144847 untuk konsultansi.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Inspirasi Sihat & Cantik | Template by Ipietoon Blogger Template | Edited by Shahada Fauzi