Wednesday, 19 February 2014

Kelebihan dan Kebaikan Fungsi Vitalea Shaklee

Posted by Salasiah Salleh at 07:26
Vitalea ni merupakan antara supplement wajib Sal sekarang ni....dan Vitalea ni merupakan supplement asas sebab kebanyakan set yang dicadangkan oleh SID ada Vitalea ni....antaranya set cadangan untuk berpantang, set cadangan penyusuan, set cadangan kesuburan, set cadangan sewaktu hamil dan set cadangan untuk tambah berat badan pun ada.....dan Sal rasa tak salah untuk Sal katakan Vitalea ni merupakan multivitamin terbaik!


Penting ke Vitalea a.k.a multivitamin ni? Multivitamin penting kerana ia menyokong keperluan zat dan nutrisi pemakanan harian kita untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Pengambilan multivitamin terbaik membantu menguatkan sistem imun dan menggalakkan kesihatan jangka panjang. 

Memilih multivitamin terbaik bagi menyokong diet harian penting kerana makanan di sekeliling kita dipenuhi makanan yang telah diproses daripada sos, kicap dan makanan segera. Jadi sangat sukar bagi kita untuk mendapatkan 5-9 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari.


Vitalea merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

- 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas
- 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
- 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
- 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent
- 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
- 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
- 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
- 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga

Siapa Yang Memerlukan Multivitamin

- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
- Individu yang tidak lengkap diet hariannya
- Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
- Remaja yang sedang membesar
- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
- Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
- Individu yang menopous
- Wanita yang baru bersalin


Jom kita tengok satu persatu kandungan dan fakta nutrisi yang terdapat dalam VitaLea:
  • Vitamin A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.
  • Vitamin D – Meningkatkan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.
  • Vitamin E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.
  • Vitamin C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.
  • Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.
  • Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.
  • Vitamin B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.
  • Vitamin B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.
  • Vitamin B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.
  • Vitamin B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.
  • Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.
  • Vitamin B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.
  • Kalsium – Baik untuk tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.
  • Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.
  • Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.
  • Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.
  • Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.
  • Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.
  • Zink – Meningkatkan sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.
Tak lengkap kan kalau asyik bagitau tentang kelebihan tapi tak ada testimoni...ha, jom kita cuci mata tengok testimoni2 yang ada ni....





Credit pic to JomVitamin.com

Anda juga boleh lihat bagaimana Vitalea dilepaskan dalam badan kita....jom tonton video di bawah...


Sebotol Vitalea ada 120biji dengan harga runcit RM88.75.....nak dapatkan Vitalea ni dengan harga yang lebih murah?? Jom hubungi Sal sekarang 013-7144847 terutamanya bulan FEBRUARI ni....ada OFFER yang lebih HEBAT! Jangan malu dan segan yer....Sal akan consult dan cadangkan vitamin2 ikut kesesuaian anda dan bajet anda.... :)


-----

Untuk Info & Order:


Salasiah Salleh
Shaklee Independent Distributor (ID: 906874)
Emel: ummizara8712@gmail.com
SMS/Whatsapp: 013-7144847

9 comments:

Jijah Ujang said...


sudi2kan lah melawat saya di http://vitamins2care.blogspot.com/

ummi zara said...

Terima kasih sudi singgah :)

Yusni Hj Yusof said...

Vitalea mmg hebat dan unik
Vitamin tertua yang tidak mengecewakan
Suami saya lazimkan vitalea, syukur ketuat dikaki hilang dgn izin ALLAH.

Sal said...

Alhamdulillah...saya pun memang ambil vitalea setiap hari sebab saya tahu pemakanan saya tak begitu menepati nutrisi yang diperlukan especially sebagai ibu menyusu :)

Anonymous said...

sis vitalea ni elok ambil masa bila? sy ade tp xpenah makan pun rsau xsesuai ngn tbuh.. tgh prgnant ank 1st.. takut la jgk nk mkan bnd ln slain ubat yg doc bg.. hb sy bln ni trun sgt2.. nurse pun dh tgur..

Salasiah Salleh said...

Assalam puan. Sory lambat reply :)

Vitalea sebaiknya ambil selepas makan 2 biji sehari especially untuk ibu hamil yang ada hb low. Sebaiknya ambil bersama2 vitamin C ye :)

Nurulfatin Adiana said...

vitalea memang best..tp syg sy pening lepas telan vitalea...sbb sy ni ade thalassemia...ade yg thalassemia ok jer telan vitaleani..

sudi2 lah jenguk blog sy ye : adianazulhilmistory.blogspot.com

Fatimah Bt Tony said...

Wah.. perkongsian yang sangat bermanfaat. Terima kasih admin. Kebaikan Multivitamin

rayeizan mohd hamsah said...

vita-lea terbaik...www.rayflexs.com

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Inspirasi Sihat & Cantik | Template by Ipietoon Blogger Template | Edited by Shahada Fauzi